GeriKahvaltılık Tarifleri Üzüm reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzüm reçeli tarifi

Üzüm reçeli tarifi

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçellere bir yenisini daha eklendi: Nefis üzüm reçeli. Yaz aylarının en güzel meyvelerinden üzümün yanı sıra içine dolmalık fıstık eklenen bu reçeli herkesin çok beğeneceğinden hiç şüphemiz yok. Siz de üzümlerin bollaştığı mevsimde değişik bir reçel denemek isterseniz üzüm reçeli çok iyi bir fikir olabilir.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 kilogram çekirdeksiz siyah üzüm
  • 60 gram kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 1 adet limon

Üzüm reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Üzümleri iyice yıkayın ve sularını süzün.

Üzümlerin tanelerini koparın.

Şeker ve suyu kaynatıp şurubu hazırlayın.

Şurubun kıvamı olunca dolmalık fıstıkları ve üzümü içine atın, kısık ateşte pişene kadar kaynatın.

Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve 25 dakika daha kaynatın.