ORTA ZORLUKTA

Üzüm reçeli tarifi

Üzüm reçeli tarifi

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçellere bir yenisini daha eklendi: Nefis üzüm reçeli. Yaz aylarının en güzel meyvelerinden üzümün yanı sıra içine dolmalık fıstık eklenen bu reçeli herkesin çok beğeneceğinden hiç şüphemiz yok. Siz de üzümlerin bollaştığı mevsimde değişik bir reçel denemek isterseniz üzüm reçeli çok iyi bir fikir olabilir.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 kilogram çekirdeksiz siyah üzüm
  • 60 gram kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 1 adet limon

Hazırlanışı

Üzümleri iyice yıkayın ve sularını süzün.

Üzümlerin tanelerini koparın.

Şeker ve suyu kaynatıp şurubu hazırlayın.

Şurubun kıvamı olunca dolmalık fıstıkları ve üzümü içine atın, kısık ateşte pişene kadar kaynatın.

Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve 25 dakika daha kaynatın.

Fotoğraf: Ingimage

reçel tarifleri üzüm reçeli