GeriMeze Tarifleri Teretür tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Teretür tarifi

Teretür tarifi

Hem çok lezzetli hem de çok pratik bir meze arıyorsanız teretür çok doğru bir tercih. Klasik mezelerden çok farklı bir lezzet olan teretür birkaç basit malzemeyle kolayca hazırlanıyor. Özellikle ana yemeklerin yanına çok yakışan bu mezeyi zevkle tüketeceksiniz. Mutlaka deneyin...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet marul
  • 2 adet limon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sumak
  • Sıvı yağ

Teretür tarifi Nasıl yapılır?

Marulu güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzüp ince ince doğrayın.

Doğradığınız marulları derin bir kaseye alın.

Ayrı bir kasede de tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sıvı yağı karıştırın.

Hazırladığınız sosu marulların üzerine ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.

Üzerine pul biber ve sumak serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...