ORTA ZORLUKTA

Tel kadayıf tarifi

Tel kadayıf tarifi

Oldukça lezzetli olan bu tarifin basit hazırlanışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 500 gram tel kadayıf
  • 3 su bardağı süt
  • 150 gram ceviz
Şurup için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Şurup için bütün malzemeleri bir arada kaynatın ve soğumaya bırakın.

Cam fırın tepsisini yağlayın. Tel kadayıfın yarısını bu tepsiye yayın ve orta kalınlıkta dövülmüş cevizi kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirin, sonra üzerine bir kat kadayıf daha koyun. Üzerine hafifçe erittiğiniz yağı gezdirin ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine ılık süt gezdirin. Daha sonra soğutulmuş olan şurubu tatlının üzerine dökün.



tel kadayıf tatlı tarifleri tatlı

Lezizz Öneriler