ORTA ZORLUKTA

Tavuklu pilav tarifi

Tavuklu pilav tarifi

"Tavuklu pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı bu tarifte...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 tavuk göğsü
  • Tuz

Hazırlanışı

Bir tencerede 3 bardak su ile tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölün.

2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın ve süzün.

Bir başka tencereye tereyağını koyup, hafif kızdırın. Sonra buna tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce yüksek sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın. Yarım saat demlendirip servis yapın.



pilav pilav tarifleri tarif

Lezizz Öneriler