GeriPilav Tarifleri Tavuklu pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu pilav tarifi

Tavuklu pilav tarifi

"Tavuklu pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı bu tarifte...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 tavuk göğsü
  • Tuz

Tavuklu pilav tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede 3 bardak su ile tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölün.

2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın ve süzün.

Bir başka tencereye tereyağını koyup, hafif kızdırın. Sonra buna tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce yüksek sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın. Yarım saat demlendirip servis yapın.