GeriHamur İşi Tarifleri Tavada ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada ekmek tarifi

Tavada ekmek tarifi

Evde ekmek yapmakla ilgili en büyük problemlerden biri fırın. Kimimizin evinde fırın yok, kimimiz fırında pişen ekmeğin pişerkenki gidişatını yakından izleyemediğimiz için endişe ediyoruz. Bu endişelere tava ekmeği yanıt olabilir. Ancak fırınlarda satılan tava ekmeğinden değil gerçekten tavada ocakta pişen ekmekten bahsediyoruz. Denediğinizde çok beğeneceğiniz bu ekmeğin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 su bardağı ılık su

Tavada ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı önce tam buğday unu ile karıştırın.

Beyaz un ve su hariç tüm malzemeleri harmanlayın.

Su ile yumuşak bir hamur yaparken, beyaz unu da yavaş yavaş hamurunuza ilave edin.

Elinize yapışmayacak hale gelene kadar hamurunuzu yoğurup, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin.

Hamurunuz kabardıktan sonra bezelere ayırıp, yarım saat kadar bekletin.

Elinizle veya merdane ile fazla bastırmadan kalınca açıp yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun…