ORTA ZORLUKTA

Tavada ekmek tarifi

Tavada ekmek tarifi

Yapılışı kolay, tadına doyulmaz bu ekmeği mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 su bardağı ılık su

Hazırlanışı

Mayayı önce tam buğday unu ile karıştırın. Beyaz un ve su hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Su ile yumuşak bir hamur yaparken, beyaz unu da yavaş yavaş hamurunuza ilave edin. Elinize yapışmayacak hale gelene kadar hamurunuzu yoğurup, üzerini kapatarak ılık yerde mayalanmasını bekleyin.

Hamurunuz kabardıktan sonra bezelere ayırıp, yarım saat kadar bekletin. Elinizle veya merdane ile fazla bastırmadan kalınca açıp yağsız tavada arkalı önlü pişirin.

Bu tarif birgulunlezzetleri.blogspot.com yazarı Birgül Erdoğan'a aittir.

ekmek tarifi ekmek tarif ekmek nasıl yapılır kolay ekmek tarifi