GeriSalata Tarifleri Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi

Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi

Maydanozla yapabileceğiniz enfes bir salata tabbouleh. Lübnan mutfağına ait bu salatanın tarifini sizin için Yıldız Öz Samaha hazırladı. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan tabbouleh için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 bağ maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi Nasıl yapılır?

  • Maydanozları sirkeli suda bekletip yıkayın.
  • Küçük demetler halinde bağlayıp doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın. (Robotta çekmeyin, maydanoz suyunu salacağı için lapa gibi bir şey olur.)
  • Kuru soğanı çok küçük doğrayıp maydanoza ekleyin.
  • Domatesi ikiye bölün ve sulu yerlerini ayırın.
  • Daha sonra kalan kısmı çok küçük doğrayın ve ekleyin.
  • Diğer bir kasede bulgura sıcak su ilave edin ve şişmesini bekleyin.
  • Bulguru salataya ilave edin ama çok koymayın salatanın tadını değiştirecektir.
  • Daha sonra limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine dökün.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır afiyet olsun...