GeriTavuk Yemeği Tarifleri Susamlı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susamlı tavuk tarifi

Susamlı tavuk tarifi

Pişirirken su yerine tavuk suyu kullanırsanız, yemeğiniz daha da lezzetli olacaktır.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tavuk kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Susamlı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları yıkayıp, haşlayın.

Tavuk kıymanın içine 1 adet soğanı rendeleyin. Galeta ununu ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğurun. İri köfteler yapın.

Köfteleri önce yumurta sarısına, daha sonra susama bulayın. Sıvı yağda kızartın.

Kalan soğanı tereyağında pembeleştirin. Üzerine haşlanmış nohutları, tuzu ve suyunu ekleyip, pişirin. Nohutların üzerine tavukları yerleştirerek, servise hazırlayın.