GeriMeze Tarifleri Semizotu turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semizotu turşusu tarifi

Semizotu turşusu tarifi

Kış döneminde yemeklerin yanında tüketilen nefis bir turşu gibisi yoktur. Semizotu faydalı içeriğiyle salata veya yemek olarak tüketilmesinin yanı sıra turşusu yapılan sebzelerinden biri. Peki sofranızda hem nefis hem de farklı bir turşuya yer vermeye ne dersiniz? İşte denemek isterseniz, semizotu turşusu tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram semizotu
  • 1 avuç süs biberi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • Aldığı kadar su

Semizotu turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Semizotunu güzelce ayıklayıp temizleyin.

Sarımsaklarını da soyun.

Semizotunu kavanoza doldurun.

Aralarına da sarımsak ve acı biberleri yerleştirin.

Su, tuz, şeker ve sirkeyi bir kasede karıştırıp kavanoza ekleyin.

Kavanozun ağzını kapatıp ters çevirin ve birkaç saat bekletin.

Daha sonra kavanozu düz hale getirip serin bir yerde saklayın.

Turşunuz 3 gün içinde yemek için hazır olacaktır.

Afiyet olsun…