GeriBalık Tarifleri Saşimi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saşimi tarifi

Saşimi tarifi

Japon mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan sashimi tarifi.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram balık (somon, ton, levrek ya da lagos olabilir)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kırmızı turp
  • Soya sosu
  • Wasabi veya acı hardal

Saşimi tarifi Nasıl yapılır?

Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yan yana dizin. Havucu ve turpu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.