GeriMeze Tarifleri Sarımsak turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsak turşusu tarifi

Sarımsak turşusu tarifi

Sarımsak, doğal antibiyotik. Daha çok çeşitli sebzelerle yapılan turşuyu sarımsakla da deneyebilirsiniz. Yemeklerde sık sık kullanılan sarımsağın turşusunu kolayca yapabilirsiniz. Peki sarımsak turşusu nasıl yapılır? İşte nefis sarımsak turşusu tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar su

Sarımsak turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakların tepesini kesin ama soymayın.

Sarımsakları suya koyun ve 1 gece bekletin. Bu süre içersinde suyu 2 defa değiştirin.

Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun.

2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın.

Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın.

Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.

Turşunuz olunca tüketebilirsiniz, afiyet olsun...