GeriEt Yemeği Tarifleri Şam köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şam köftesi tarifi

Şam köftesi tarifi

Şam tatlısını bilmeyen yoktur. Peki Şam köftesini duymuş muydunuz? Malatya mutfağına ait bu yöresel lezzetin tarifini merak ediyorsanız, içeriğimiz size çok yardımcı olacak. İşte tam tutan ölçüleriyle nefis Şam köftesi tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 5 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 avuç reyhan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için:

  • 4 adet yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Şam köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları küp küp doğrayın.

Maydanoz ve reyhanı incecik kıyın.

Bulguru bir yoğurma kabına alın.

Kıyma, soğan, yeşillikler, tuz, karabiber ve pul biberi de bulgura ilave edin.

Hepsini güzelce homojenleşene kadar yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassıltarak köftelere şekil verin.

Yumurtaları güzelce çırpın.

Sıvı yağı tavada iyice kızdırın.

Köfteleri önce yumurtaya bulayın ardından sıvı yağa atın.

Sıcak sıcak servis yapın.