GeriSebze Yemeği Tarifleri Şalgam dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şalgam dolması tarifi

Şalgam dolması tarifi

Şalgam suyunu birçok kişi sever ama sizin için şalgamın kendisiyle yapılan bir tarifimiz var. Sivas mutfağına ait bu yemek bildiğimiz dolmalardan oldukça farklı. Şalgam dolması tam da farklı lezzet arayanlara göre. İşte hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı tatlar arayanlar için şalgam dolmasının malzemeleri ve yapılışı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet orta boy şalgam
  • 1 su bardağı orta yağlı kıyma 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet kuru soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Su
  • Tuz 
  • Kırmızıbiber

Şalgam dolması tarifi Nasıl yapılır?

Pilavlık bulgur, doğranmış soğan, kırmızıbiber, kıyma, salça, tuz ve suyu bir kapta karıştırarak iç harcını hazırlayın.

Şalgamların kabuğunu soyduktan sonra içlerini oyun ve hazırladığınız harç ile doldurarak tencereye dizin.

Dizilen dolmaların üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar salçalı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

Yemeğiniz piştiğinde ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...