GeriTatlı Tarifleri Pratik revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik revani tarifi

Pratik revani tarifi

Osmanlı'nın Türk mutfağına kazandırdığı en lezzetli tatlılardan olan revani, kolay yapımı sayesinde şerbetli tatlıların gözdesi arasında yer tutuyor. Küçük büyük herkesin yemeye doyamadığı revani tatlısı sofralarımızın olmazsa olmazı. Peki, revani nasıl yapılır? İşte yapımı kolay revani tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1/3 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Pratik revani tarifi Nasıl yapılır?

Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Derin bir kaba aldığınız şeker ve yumurtayı yüksek devirde karışım kabarana ve homojen bir hal alana dek mikserle çırpın.

Yumurtalar istenilen kıvama geldikten sonra yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.

Unu ve kabartma tozunu eleyerek ayrı bir kaba alın. İrmik ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve havalandırarak birbirlerine karışmalarını sağlayın.

Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ama çok karıştırmayın. Unların gözden kaybolacağı kadar karıştırmanız yeterli.

Orta boy bir fırın kabını hafif yağlayın. İçerisine revani karışımını dökün ve önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu arada şerbet malzemelerini bir tencereye alın. Yüksek ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın. 10 dakika da bu şekilde pişsin. Sonra soğuması için kenara alın.

Pişen revani kekini fırından çıkarın. Tamamen soğuyan şerbeti, sıcak kekin üzerine, her yerine eşit miktarda dökün.

Şerbeti tamamen çekip soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.