GeriSebze Yemeği Tarifleri Pazı mıhlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazı mıhlama tarifi

Pazı mıhlama tarifi

Trabzon yöresine ait pazı mıhlama günün her saati yenilebilecek bir yemek. Aperitif olarak da tüketebileceğiniz pazı mıhlamanın yapımı kolay olduğu gibi lezzeti ve besin değeri de oldukça yüksek. Bu kadar sebep varken yapmadan olmaz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak

Pazı mıhlama tarifi Nasıl yapılır?

Pazıları temizledikten sonra yıkayın ve ince ince doğrayın.

Tuzlu suda 10 dakika haşlayın.

Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Daha sonra bir tavanın içerisine soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp yaklaşık 5 dakika kadar yağda kavurun.

Üzerine haşlanmış pazıyı, naneyi ve karabiberi ilave edin.

Bütün malzemeleri birlikte 3 - 4 dakika tekrar kavurun.

Daha sonra tavanın içerisine göz göz çukurlar açıp, yumurtaları içlerine kırın.

Kısık ateşte tavanın üstü açık olacak şekilde pişirin. 

Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun…