GeriEt Yemeği Tarifleri Patlıcanlı ekmek aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcanlı ekmek aşı tarifi

Patlıcanlı ekmek aşı tarifi

Bazı yörelerde papara diye bilinen bu yemek, bayat ekmekleri değerlendirmek için mükemmel bir çözüm!

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 dilim bayat ekmek
  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 adet dolmalık biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 250-300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Pul biber

Patlıcanlı ekmek aşı tarifi Nasıl yapılır?

Ekmekleri küçük küçük doğrayın 5 dakika fırında kızartın. Patlıcanı, çekirdekleri temizlenmiş biberleri eşit büyüklükte doğrayın, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve fırında pişirin.

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, çok az yağ ile kavurun.

Ayrı bir tavada kıymayı kendi yağı ile kavurun sonra soğana ekleyin biraz daha kavurun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ekleyin domatesler suyunu salıp biraz pişince ocaktan alın.

Sunum tabağına bir kat ekmek onun üzerine pişen patlıcan ve biberler onun üzerine kıymalı harç en üstüne de servisten hemen önce sarımsaklı yoğurt ve yağda yaktığınız pul biberi dökerek servis edin.