ORTA ZORLUKTA

Patatesli tavuk salatası tarifi

Patatesli tavuk salatası tarifi

Tavuk sevenler için farklı ve pratik bir salata tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü eti
  • 5 adet orta boy patates ya da 8-9 adet ufak taze patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 adet taze yeşil soğan
Sosu için:
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı hardal
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Önce patatesleri iyice yıkayıp, üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.

Tavuk etlerini parmak kalınlığında ve uzunluğunda şeritler halinde dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, hemen tavuk etlerini içine aktarın ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini serpiştirdikten sonra 5-6 dakika daha kavurup, etleri ocaktan alın.

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun. Eğer taze patates ise bütün bırakın, normal patates ise her birini dörde bölün. Derin ve yayvan salata kasesinin içine patates, tavuk ve doğranmış yeşil soğanları aktarın.

Sos hazırlığı için derin bir kaseye zeytinyağı, hardal, ılık su, toz şeker ve limon suyunu boşaltın. Bir çatal ya da mikserle iyice çırparken, tuz ve karabiberini ekleyin. Sosu hazırladığınız salatanın üzerine gezdirdikten sonra iyice karıştırıp, servise sunun.