GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates sufle tarifi

Patates sufle tarifi

Patates sufle denemeye ne dersiniz? Bu tarif hem farklı hem de hafif bir şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. İşte et yemeğiyle beraber isterseniz de çay saatlerinizde keyifle tüketebilirsiniz. Peki patates sufle nasıl yapılır? İşte tarif listenizin favorisi haline gelecek patates sufle yapımı ve malzemeleri

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Patates sufle tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup, eşit boyda doğrayın. Ardından tuzlu suda haşlayın.

Soğanı da ince ince doğrayın ve kavurun.

Haşlanan patatetesleri blender'da püre haline getirin.

Üzerine yumurtanın sarısı, un, süt ve soğanı ilave edin ve tekrar blender'dan geçirin.

En son kaşar peynirini de ekleyin.

Yumurta beyazlarını da köpük gibi olana kadar çırpın.

Püreye yumurta beyazını ekleyip söndürmeden karıştırın.

Malzemeyi yağladığınız kalıplara bölüştürün.

Sufleleri fırına verip 12-18 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun…