GeriKek Tarifleri Muz, yoğurt ve cevizli muffin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muz, yoğurt ve cevizli muffin tarifi

Muz, yoğurt ve cevizli muffin tarifi

Besin değeri oldukça yüksek bu leziz tarifi mutfaklarınızda misafir edin.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram yulaf ezmesi
  • 120 gram pirinç unu
  • 60 gram keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 60 gram yoğurt
  • 3 orta boy olgun muz
  • 120 mililitre agave şurubu
  • 80 mililitre üzüm çekirdeği yağı
  • 60 gram ceviz içi iri çekilmiş

Muz, yoğurt ve cevizli muffin tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

Büyük bir kasede yulaf ezmesi, un, keten tohumu, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta, yoğurt, muz, şurup ve yağları karıştırın. Unlu karışıma ekleyip karıştırın ve cevizleri ilave edin.

Hamuru kağıt yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın. Muffin'leri üzeri kabarıp hafifçe çatlayıncaya kadar, yaklaşık 20-22 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.