GeriHamur İşi Tarifleri Mor ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mor ekmek tarifi

Mor ekmek tarifi

Mor ekmek içeriğindeki antosiyanin maddesiyle son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi. Fırınlarda yapılan mor ekmekler rengini özel bir karışımdan alıyor ama siz dilerseniz evinizde bu rengi ekmeğinize mor havuç ekleyerek de yapabilirsiniz. İşte ev yapımı mor ekmek tarifinin malzemeleri ve yapılış adımları…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet mor havuç
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı ılık su

Mor ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Havucu doğrayıp üzerini geçecek kadar suda haşlayın.

Ardından püre haline getirip tel süzgeçten geçirin.

Unu yoğurma kabına alıp içine instant maya, tuz ve şekeri ekleyin.

Ortasını havuz gibi açtığınız kuru malzemelere havuç püresini ve ılık suyu ilave edin.

Hamurunuz güzelce toparlanana kadar uzun uzun yoğurun.

Hamur kabının üzerini streç filmle kaplayıp 2 katına çıkana kadar mayalandırın.

Tezgahı unlayıp hamuru elinizle açın.

Zarf yapar gibi katlayıp yeniden düzleştirin.

Bir kez daha katlayıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş döküm tencereye ya da tepsiye yerleştirin.

25-30 dakika da böyle mayalandırdıktan sonra üzerini bıçakla çizin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ekmeği tepside yapacaksanız fırının içine cam bir kasede su koyun.

Ekmeği fırına verip 30 dakika pişirin.

Ardından fırının ısısını 170 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirin.

Ekmeği fırından alıp ızgarada soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…