GeriTatlı Tarifleri Meyveli su muhallebisi kup tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyveli su muhallebisi kup tarifi

Meyveli su muhallebisi kup tarifi

Meyvelerin farklı bir tat kattığı ve çok hafif olan bu tarifi çok beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Su Muhallebisi için
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı süt
  • 300 mililitre su bardağı su
  • 1-2 tatlı kaşığı gül suyu
Kup için:
  • 1 kase orman meyvesi
  • 1-2 yemek kaşığı kırık badem
  • Krem şanti
  • Çilek taneleri
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için:
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı gül suyu

Meyveli su muhallebisi kup tarifi Nasıl yapılır?

Bir sos tenceresine, buğday nişastası, su, süt ve pudra şekerini aktarın. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gül suyunu da ilave edip 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Servis için cam kup bardaklarına, yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.

Orman meyvelerini blender'da çekerek suyu ile birlikte hazırlayın. Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın. Soğumakta olan muhallebinin üzerine meyve ve krem şanti karışımını ekleyin. Üstüne badem kırıklarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Kupların kenarından muhallebinin etrafına gül suyu gezdirip üstlerine pudra şekeri eleyerek soğuk servis edin.