ORTA ZORLUKTA

Mayalı pizza hamuru tarifi

Mayalı pizza hamuru tarifi

Mayalı hamurun lezzetini bilmeyen yok. Peki bu leziz hamuru pizza yapımında kullanmaya ne dersiniz? 'Evet' diyorsanız bu tarif sizin için. İşte dikkat etmeniz gereken birkaç ufak püf noktasıyla birlikte mayalı pizza hamuru tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Hazırlanışı

Geniş bir kaba unu, kuru mayayı, tuzu ve şekeri alın. Ilık sütü ve suyu yavaş yavaş toz karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra hamurunuzun üzerini örtün. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu sırada sosunuzu hazırlayıp malzemelerinizi doğrayabilirsiniz.

Yarım saat geçtikten sonra hamurunuzu tezgaha alın, iki parçaya ayırın. Bu tarifteki malzemelerden iki pizza hamuru elde edebilirsiniz. Parçalardan birini alın ve tepsiye yayın. Pizza hamurunuzun pişerken kabarmaması için üstüne çatalla delikler açın. Sonrasında sos ve malzemeleri ekleyip pişirmeye bırakın.


hamur işi tarifleri pizza tarifleri