GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF ANTEP BAKLAVASI TARİFİ || Evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF ANTEP BAKLAVASI TARİFİ || Evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

MASTERCHEF ANTEP BAKLAVASI TARİFİ || Evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

Tescilli lezzetimiz Antep baklavası Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bol fıstıklı Antep Baklavası hamuru da özenle açılıyor ve özel günler başta olmak üzere Türk mutfağında sık sık yerini alıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, Antep baklavası tarifi ve yapımı...

Masterchef Antep baklavası tarifi ile baklava tutkunlarının dikkatini çekiyor. Coğrafi işaretler arasında yer alan Antep baklavası evde de ustalarına taş çıkaracak püf noktalarıyla hazırlanabiliyor. Elbette Gaizantep'te baklava babadan oğula, ustadan çırağa öğretilerek ayrı bir lezzette hazırlanıyor. İşte o lezzete en yakın olan Antep baklavası tarifi ve malzemeleri...

ANTEP BAKLAVASI TARİFİ

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yeterince un
2 su bardağı nşasta (hamur açmak için)
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su

Hazırlanışı:

Nişasta hariç bütün malzemeyi yoğurup cevizden biraz büyük bezeler yapalım ardından bu bezeleri çay tabağından daha büyük açarak arasına nişasta serpelim 11 tane bu şekilde açıp aralarına nişasta serpelim (Tabi 11 beze olmak zorunda değil Siz isteğinize göre yapabilirsiniz). Daha sonra oklava yardımıyla üst üste konulan bu bezelerimizi tepsi büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim aralarına blenderdan geçirdiğimiz Antep fıstıklarını serpelim (Fıstıklar fazla da küçük olmasın) diğer bezeleride aynı şekilde yapıp onuda tepsiye yerleştirip dlimleyelim üzerine eritilöiş tereyağı gezdirelim ve dilimleyelim ve fırında pişirelim.şerbeti için de şekeri ve suyu kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika bekletip altını kapayalım ve baklava sıcak şerbette soğukken üzerine dökün.

False