GeriEt Yemeği Tarifleri Mardin usulü içli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mardin usulü içli köfte tarifi

Mardin usulü içli köfte tarifi

İçli köfte Türkiye’nin farklı yörelerinde farklı şekillerde yapılıyor ancak ortada bir gerçek var ki nasıl yapılırsa yapılsın lezzetine doyum olmuyor. Sizin için bu kez Mardin usulü bir içli köfte tarifi hazırlayalım dedik. Haşlama olduğu için çok da hafif olan haşlama içli köftenin malzemeleri ve tarifi aşağıda. Mutlaka deneyin…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Dışı için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Aldığı kadar ılık su

İç malzemesi için:

  • 3-4 adet kuru soğan
  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Mardin usulü içli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Maydanozları ince ince kıyın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Sıvı yağda kavurun ve içine kıymayı ekleyin.

Kıymanın rengi dönünce içine baharatları ve maydanozu ilave edin.

Altını kapattığınız harcı kenara alın.

Dışı için bulgur, irmik ve tuzu bir fırın tepsisinde bir araya getirin.

Hepsini karıştırıp üzerine yumurtaları kırın.

Azar azar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.

Üzerini kapatıp bulgurlar şişene kadar biraz bekleyin.

Elinizi ıslatıp malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Baş parmağınız yardımıyla ortasını çukurlaştırın ve içine harçtan doldurun.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra kaynamış tuzlu suda köftelerinizi haşlayın.

Suyun üzerine çıktıktan sonra tabağa alıp servis edin.

Arzu ederseniz üzerine biberli kızgın ya da gezdirebilirsiniz.