GeriSebze Yemeği Tarifleri Mantar graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar graten tarifi

Mantar graten tarifi

Mantar en güçlü bitkisel protein kaynaklarının başında yer alıyor. Üstelik çorbadan böreğe her yemeğe de kolaylıkla uyum sağlıyor ve lezzet katıyor. Bugün mantarın en güzel hallerinden birinin tarifini hazırladık sizin için: Mantar graten. Herkesin çok seveceği mantar gratenin tarifi hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze soğan

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Mantar graten tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları nemli bir bezle güzelce silip temizleyin ve ince ince doğrayın.

Taze soğanları ince ince kıyın.

Zeytinyağını tavada kızdırın.

Mantarları yağda 2-3 dakika kadar çevirdikten sonra tavaya soğanları ilave edin.

Mantarları ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın ve bir kenara alın.

Beşamel sos için tereyağını sos tenceresinde eritin.

Köpüren yağa unu azar azar ekleyip kokusunu çıkana kadar karıştıra karıştıra kavurun.

Soğuk sütü azar azar ilave edin. Bu esnada sosu topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.

3 dakika kadar pişirdiğiniz sosa tuz ve karabiberi ilave edin. Arzu ederseniz muskat rendesi de ekleyebilirsiniz.

Sosu mantarların üzerine her tarafını örtecek şekilde yayın.

Kaşarı rendeleyip sosun üzerine serpin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Peynirler eritip kızarana kadar 10 dakika kadar fırınlayın. Mantar graten hazır!