GeriBalık Tarifleri Levrek sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Levrek sote tarifi

Levrek sote tarifi

Oldukça kolay hazırlanan bu levrek sote, lezzetinden ödün vermiyor...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı damla acı sos
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet taze soğan

Levrek sote tarifi Nasıl yapılır?

Levrek filetoları 2 santimetre genişliğinde parçalara bölün. Kapariyi ince ince kıyın. Taze soğanların yeşil kısımlarını doğrayın. Kapari, limon suyu, acı sos, tuz ve taze soğanları balıklarla karıştırın. Tencerenize sıvı yağı koyun. 2 dakika sonra balıklı karışımı ilave edip 6 dakika pişirin. Son olarak kremayı ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Levrek soteyi servis tabaklarına alıp yanında bol maydanoz ile servis yapın.