GeriBalık Tarifleri Levrek şaşlık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Levrek şaşlık tarifi

Levrek şaşlık tarifi

Özel günlerinize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunduracağınız bir tarif.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 12 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Levrek şaşlık tarifi Nasıl yapılır?

Levreklerin kafalarını kesip, kılçıklarını çıkarın. Levreği kuşbaşı doğrayıp yıkayın. Zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu çırpın. Levrekleri bu sosta 20 dakika bekletin. Domates ve yeşil biberi küp şeklinde doğrayın. Defne yapraklarını yıkayın. Çöp şişe balık, domates, defne yaprağı ve biberi sırayla geçirin. Bütün malzemeyi aynı şekilde şişlere dizin. Şişleri, kömür ızgarasında çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın.