GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu haşlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu haşlama tarifi

Kuzu haşlama tarifi

Kuzu haşlama, Ağrı mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Klasik bir haşlamadan çok farklı olmayan bu yemeğin en önemli özelliği patateslerinin iri bırakılması. Siz de bu yemeği evinizde denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemikli ya da kemiksiz kuzu eti
  • 3-4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kuzu haşlama tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını ve eti tencereye alın.

Üzerine 5-6 su bardağı su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynayınca altını kısıp etler yumuşayana kadar pişirin.

Diğer yanda patatesleri soyun.

İsterseniz büyün halde isterseniz iri iri doğrayın.

Etler yumuşayınca patatesleri ve tuzları ekleyin.

Patates yumuşayınca sıcak servis yapın. Afiyet olsun…