ORTA ZORLUKTA

Kuru meyveli kahvaltı ekmeği tarifi

Kuru meyveli kahvaltı ekmeği tarifi

Bu kuru meyveli ekmek tarifi kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 750 gram un
  • 190 gram esmer toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 gram tuz
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 250 gram yoğurt
  • 200 gram süt
  • 1 adet küçük portakalın suyu ve rendesi
  • 125 gram erimiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram karışık meyve kurusu ve şekerlemesi
  • 125 gram iri kırılmış ceviz içi

Hazırlanışı

Fırını 180 dereceye ısıtın ve baton kek kalıbını iyice yağlayın.

Geniş bir kaseye un, şeker, kabartma tozu, ve tuzu koyun. Kasenin ortasına bir havuz açın, çırpılmış yumurta, süt, yoğurt, portakal suyu, portakal rendesi, tereyağı ve vanilya koyup karıştırın. Homojen bir karışım elde edince meyve kuruları ve cevizi de ilave edin. Kek hamuru oldukça koyu, zor dökülen bir hamur olmalı.

Yağlanmış kek kalıbına dökün ve 65-70 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan ile test edin. Ilınınca üzerine pudra şekeri gezdirin.



ekmek nasıl yapılır ekmek tarif kuru meyveli ekmek tarifi kuru ekmek tarifleri