ORTA ZORLUKTA

Kuru kayısılı pasta tarifi

Kuru kayısılı pasta tarifi

Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan bu pasta tarifine bayılacaksınız! Üstelik içinde 1 gram şeker olmadığına da inanamayacaksınız çünkü bütün tadını kayısı ve üzümden alıyor. Tarçın aromasıyla da lezzeti tamamlanan bu pastayı gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt

İç malzemesi:

  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, tereyağı, süt ve un koyup bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin.

Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.

Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


pasta yemek tarifleri