GeriSebze Yemeği Tarifleri Kuru dolma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru dolma tarifi

Kuru dolma tarifi

Kuru patlıcan ve biberle yapılan dolmalar Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetlerindendir. Batman mutfağının da en önemli yemeklerinden biri olan kuru patlıcan ve biber dolmasının lezzetinin sırrı ise sumak suyu. Siz de bu dolmayı evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber (varsa kuru kabak, asma yaprağı )
  • 500 gram pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 500 gram yağlı kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sumak
  • 2 çay bardağı ılık su

Kuru dolma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sumağı ılık suya koyup rengi çıkana kadar bekletin.

Diğer yanda dolmalık kuruları haşlayıp biraz yumuşatın.

Eti küçük kuşbaşı doğrayın.

Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.

Et, pirinç, tuz, yağ, salçalar, soğan, maydanoz ve sumak suyunun yarısını ekleyip harmanlayın.

Hazırladığınız harcı haşladığınız sebzelerin içine doldurun.

Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine kalan sumak suyunu ekleyin.

Tencereyi ocağa alın.

Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat daha pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…