GeriÇorba Tarifleri Köz biber çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köz biber çorbası tarifi

Köz biber çorbası tarifi

Kıpkırmızı rengiyle, mis gibi aromasıyla güzel bir köz biber çorbasına ne dersiniz? Bu çorbanın tarifini sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev hazırladı. Yapılışı oldukça kolay olan köz biber çorbası tarifinin içinde bir de özel günlerde çok işinize yarayacak bir sunum ipucu bulunuyor. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 8-10 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tercihe bağlı kekik

Köz biber çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri 180 derece sıcak fırında 35-45 dakika fırınlayın veya közleyin.

Kabuğunu soyun, kabaca doğrayın ve kenara alın.

Soğanı kabaca doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında soteleyin.

Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.

Salça ilave edip biraz daha kavurun.

3-4 seferde suyunu ekleyin.

Biberleri ilave edin ve kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.

Blender ile çekin. 

Yeniden ateşe tekrar alın ve kaynama noktasına getirin.

Tuz, karabiber ve dilerseniz kekik ilave edin.

Kaselere bölüştürdükten sonra krema damlaları damlatıp kürdan ile üzerinden daire çizip kalp şekli verin.