GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı pişi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı pişi tarifi

Kıymalı pişi tarifi

Pişi, kahvaltı sofralarının en güzel lezzetlerinden. Hamur kızartması olarak da bilinen pişi mayalı veya mayasız olarak hazırlanabiliyor. Ayrıca tercihe göre peynirli, patatesli veya kıymalı iç harçla yapıldığında lezzeti ayrı güzel oluyor. Eğer kıymalı pişi tarifi denemek isterseniz, malzemele listesi ve yapılış aşamalarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kıymalı pişi tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın.

Üzerine mayayı ekleyin.

Tuzu da ekleyip karıştırın.

Daha sonra sütü ilave edip hamurunuzu yoğurun.

Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca birkaç damla sıvı yağ ilave edip güzelce toparlanmasını sağlayın.

Üzerini kapattığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.

İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayıp tavada kavurun.

Üzerine kıymayı da ilave edip güzelce pişirin ve bu sırada baharat ve tuzunu da ekleyin.

Sonra olarak harcınıza ince ince doğranmış maydanozu ekleyin ve birkaç dakika sonra ocaktan alın.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğüd bezeler alıp açın ve ortasına harcı koyup kapatın.

Her iki tarafını da yağda güzelce kızartıp servis edin.

Afiyet olsun...