GeriMutfak Tüyoları Kilis tava tarifi: Evde Kilis tava yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilis tava tarifi: Evde Kilis tava yapımı

Kilis tava tarifi: Evde Kilis tava yapımı

Kilis tava, adından da belli olduğu gibi Kilis mutfağının geleneksel yemeklerinden biri. Tepsi kebabı olarak da bilinen bu nefis lezzet, bazı yörelerde farklı şekillerden hazırlanıyor. Ayrıca patates ve patlıcanla da tadına doyum olmuyor. Siz de Kilis tavayı evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte evde Kilis tava tarifi

Et sevenlerin favori lezzetlerinden biri olan Kilis tava, görünümü ve lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Bazı yörelerde tepsi kebabı olarak da bilinen Kilis tava, kıyma, soğan, domates, biber ve baharatlarla hazırlanıyor. Ayrıca tercihe göre patates ve patlıcan da eklenebiliyor. Siz de bu nefis lezzeti evinizde yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

1 kilogram orta yağlı kıyma
2 veya 3 adet kuru soğan
3 adet domates
150 gram yeşil veya kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Bir adet soğanı soyun ve biberlerle birlikte robottan geçirin ya da ince ince kıyın. Kıymayı bir kaseye alın. Üzerine de karabiber, tuz, soğan ve kırmızı biber eklerin ve güzelce yoğurun. Kıymalı harcı, orta büyüklükteki tepsiye yayın. Domates ve kalan soğanları da 4'e bölüp tepsinin kenarına yerleştirin.

Üzerine de taze kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyin. Daha sonra havuç dilimi şeklinde 8 parçaya bölün. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Dilerseniz kıymalı harcın altına patates veya patlıcan da yerleştirebilirsiniz.

False