USTA İŞİ

Kestaneli lahana dolması tarifi

Kestaneli lahana dolması tarifi

Hem lezzetli hem besleyici bir dolma tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • 1 bardak kestane içi
  • 6 adet kuru soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 adet kesme şeker
  • 1,5 bardak su
  • Tuz

Hazırlanışı

Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın. Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp çıkararak yumuşamasını sağlayın. Yaprakları uzun şeritler halinde kesin. Elinizin içi kadar parçalar yapın. Kenarda bekletin.

Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun. Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin. Yarım bardak su ekleyip, kısık ateşte demlendirin.

Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın. Bir kaşık dolusu harcı içine koyun. Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin. Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin. Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın.

Soğuduktan sonra yaprakları atın. Dolmaları servis tabağına dizin.



dolma yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler