GeriHamur İşi Tarifleri Kentucky usulü biscuit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kentucky usulü biscuit tarifi

Kentucky usulü biscuit tarifi
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Kentucky usulü biscuit tarifi

ABD'nin güney eyaletlerinde çok sık tüketilen biscuit'i siz de mutfağınıza taşıyabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağından biraz fazla un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Kentucky usulü biscuit tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağının içine un, tuz, şeker, kabartma tozu, karbonat ve sirkeyi ekleyin. Elinizle ovuştura ovuştura yağı una yedirin. Sulu yoğurdu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Tezgaha un serpin, elinizle ya da merdaneyle 1 santimetre kalınlığında açın daha fazla inceltmeyin. Bir bardağın ağız kısmıyla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm hamura aynı işlemi yapın.

Üstüne zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.