GeriSebze Yemeği Tarifleri Keledoş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keledoş tarifi

Keledoş tarifi

Keledoş, Van mutfağına ait nefis bir yöresel lezzet. Geçmişi 1800 yıl öncesine dayanan coğrafi işaret tescilli keledoşu yemek için kalkıp Van’a giden var. Ancak siz bu yolculuğu yapmak istemiyorsanız gündelik malzemelerle evde de keledoş yapabilirsiniz. İşte pazısıyla etiyle nefis keledoş tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200-250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet pazı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Keledoş tarifi Nasıl yapılır?

Yeşil mercimek ile buğdayı bir tencerede haşlayın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ile tencerede kavurun.

Soğanlar kavrulunca içine eti ekleyin ve 10 dakika daha kavurun.

Ardından içine haşlanmış mercimek, buğday, nohut ve pazıları ekleyin.

Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar suyla 40 dakika kadar pişirin.

Yemeği tencereden aldıktan sonra içine süzme yoğurt ile sarımsak ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak pul biberi yağda kızdırıp yemeğin üzerine gezdirin. Keledoş hazır!