GeriKek Tarifleri Kase kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kase kek tarifi

Kase kek tarifi
Her yemeğin sonuna yakışacak bu lezzeti özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz.

Her yemeğin sonuna yakışacak bu lezzeti özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 paket kabartma tozu
Dolgu kreması için:
  • Vanilyalı puding
Dış kreması için:
  • 250 gram tuzsuz tereyağı
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı vanilya esansı
  • Birkaç damla mavi gıda boyası
Üzeri için:
  • 250 gram vanilyalı dondurma
  • Pişmaniye
  • Renkli draje
  • Çikolatalı mısır gevreği

Kase kek tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtayı geniş bir kaseye alın ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

Harcı yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp üst üste gelecek şekilde tezgaha koyun. Keklerin kenarlarından yuvarlayarak kesin. Üstteki kekin de içini bir kaşık yardımıyla çıkararak kase şekli verin.

Dolgusu için hazır vanilyalı pudingi pişirin. Dış kreması için tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt, vanilya esansı ve gıda boyasını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.

Kase şekli verdiğiniz kekinizin kenarlarını krema ile kaplayın. Üzerini pişmaniye, renkli draje ve çikolatalı mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.