GeriTatlı Tarifleri Karaş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karaş tarifi

Karaş tarifi

Karaş tatlısı kırlardan toplanan karamuk meyveleriyle yapılan pelte şeklinde hafif bir tatlıdır. Sivas'a özgü bu tatlıyı vişne ve kuşburnu ile de deneyebilirsiniz.Yemekten sonra hafif bir tatlı arıyorsanız bu tarif tam size göre. Karaş tatlısının tarifini sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram Karamuk Kurusu 
  • 6 su bardağı su 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı fındık (dörtte biri dövülmeyecek) 
  • 1 su bardağı ceviz içi 
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 
  • 2 kahve fincanı nişasta

Karaş tarifi Nasıl yapılır?

Yıkanmış karamukları bir tencereye alarak üzerine bir buçuk litre su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Kaynayan karamukları tel süzgeçten geçirin ve üzerine şeker ekleyin.

Daha sonra önceden haşlanmış çekirdeksiz üzüm ve dövülmüş fındıkları da ilave ederek hafif ateşte devamlı karıştırın.

İki fincan nişastayı soğuk suda açıp, kaynayan karışıma ilave edin.

Tatlınız muhallebiden daha koyu bir kıvama ulaşınca ocaktan alın.

Dövülmemiş fındıkları karışımın içine atın ve kaselere eşit bir şekilde paylaştırın.

Tatlınızın üzerini ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

(Karamuk ile yapılan karaş, vişne ile de aynı şekilde yapılabilir.)

Afiyet olsun...