GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak sandal tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak sandal tarifi

Kabak sandal tarifi

Kabak sandal tarifi, akşam yemeğine farklı bir şeyler arayanlar için harika bir seçenek. Sandal sefası olarak da bilinen bu tarifin kıymalı harcı ve beşamel sosuyla tadına doyum olmuyor. Ayrıca dilerseniz tavuklu veya peynirli olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki kıymalı kabak sandal nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peynir rendesi

Kabak sandal tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavada kıymayı kavurmaya başlayın.

Suyunu çekince içine biraz sıvı yağ ekleyin.

Yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Rendelediğiniz sarımsak ve domatesleri de ilave ederek kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Tuzunu ve karabiberini de ekleyip altını kapatın.

Kabakları iyice yıkayıp saplarını kesin.

Dikey olarak ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı ile içlerini oyun ve kızartın.

Daha sonra içlerine kıymalı harçtan koyun.

Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Hafifçe pembeleşen una ılık sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için hızlı bir şekilde karıştırın.

Altını kısıp 2 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Beşamel sosunuz hazır olunca kıymaların üzerine gezdirin.

Fırın tepsinin içerisine yarım çarbağı suyu ekleyin.

Kabakları, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip 10 dakika pişirin.

Daha sonra tepsiyi fırından çıkarıp rendelediğiniz kaşarı kabakların üzerine bölüştürün.

Tepsiyi yeniden fırına verin. Kaşarlar eriyip hafifçe kızarınca fırından alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...