GeriEt Yemeği Tarifleri İslim kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İslim kebabı tarifi

İslim kebabı tarifi

Adı da görüntüsü de çok şey vadediyor ve insanı korkutuyor. Ancak islim kebabı aslında çok ama çok pratik bir tarif. Köfteleri ve patlıcanları hafifçe kızartıp şekil vererek fırına atmanız yeterli. Hem göze hem de damağa hitap eden islim kebabı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 200 gram kıyma
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

İslim kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyun ve 20 dakika tuzlu suda bekletin.

Köfte için soğanı, sarımsağı robottan geçirin ve diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin. Patlıcanları şerit halinde kesin, kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Arkasından köftelerin de her iki tarafını kızartın.

Bir tabağa patlıcanları artı şeklinde koyun ve ortasına üst üste 2 adet köfte yerleştirin. Patlıcanları kapatıp üzerine 1 dilim domates ve biber koyarak kürdan ile tutturun. Malzeme bitene kadar hepsini aynı şekilde yapın ve fırın tepsisine dizin. Son olarak sıcak suda salçayı eritip üzerine dökün ve 200 derecede pişmeye bırakın. 15-20 dakika fırında tutmanız yeterli olacaktır.