GeriKek Tarifleri Islak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi sayılabilecek ıslak keki bu tarif ile çok daha pratik yapabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 kahve fincanı un

Islak kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağını ayırın. Kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.

Bu arada fırını 180 derecede ısınmaya bırakın. Karıştırma işlemi bittikten sonra ısınmış fırına harcı verin. 50 dakika kadar fırında pişirin.

Fırından alınan sıcak kekin üzerine ayırdığınız karışımı, karışımın üzerine bir yarım su bardağı süt ekleyerek dökün. Soğuyunca üzerine dondurma koyarak servis edebilirsiniz.