GeriMutfak Tüyoları İncir nasıl kurutulur? Fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir nasıl kurutulur? Fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları

İncir nasıl kurutulur? Fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları

İncir, Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin içeriğiye tam bir sağlık deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Bu faydalı taze veya kuru olarak tüketilebiliyor. Yazın leziz incirlerini kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki İncir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...

Kuru incir, besin değeri yüksek olan bir meyve. İçerisinde kalsiyum, demir, potasyum, çinko, magnezyum, sodyum, lif ve A,B,C vitaminleri bulunur. Peki incir nasıl kurutulur? İşte incir kurutmanın püf noktaları...

İNCİR NASIL KURUTULUR?

Kurutalacak incirler alınırken dikka edilmeli. Dolgun ve ince kabuklu incirler tercih edilmeli. Ayrıca açık havada kurutmak isterseniz, kurutma işlemini sıcak, az nemli ve serin havalarda yapabilirsiniz.

İncir nasıl kurutulur Fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları

GÜNEŞTE VE KAYNATARAK İNCİR NASIL KURUTULUR?

İncirleri güzelce yıkayıp kurulayın. Derin bir tencerede suyu kaynatın ve incirleri 30 saniye kaynar suda bekletip çıkarın. Ardından tekrar kurumasını sağlayın.

İncirler kuruduktan sonra sap kısımlarını kesin ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizin. Üzerine hava alacak şekilde temiz bir tülbent örtün. Tepsiyi güneş alan bir yere koyup kurumaya bırakın.

Güneş altındaki incirleri 3 saatte bir çevirin. İncirler 5-6 gün için incirler kuruyacaktır.

İncir nasıl kurutulur Fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları

FIRINDA İNCİR NASIL KURUTULUR?

İncirleri yıkayıp kuruladıktan sonra tepsiye aralıklarla dizin. Ardından fırını 45 dereceye ayarlayın. Tepsiyi de fırına verin.

Fırına verdiğiniz incirleri 12 saatte kontrollü olarak pişirin. Kurutma işlemi tamamlanınca üzerine 1 tatlı kaşığı kadar nişasta serperek karıştırın. Kuruyan incirleri hava almayacak şekilde cam kavanozlara yerleştirin.

False