GeriKek Tarifleri Hurmalı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hurmalı kek tarifi

Hurmalı kek tarifi

Tam bir vitamin deposu olan hurmayla hazırlanmış enfes bir kek!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı kıyılmış hurma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Hurmalı kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şeker geniş ve derin bir karıştırma kabına alın ve tüm şeker eriyene kadar çırpın. İçine süt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte eleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca içine tarçını ve kakaoyu ekleyin, tüm karıştırma işlemi bitince içine kıyılan ceviz ve hurma katın ve tahta kaşık yardımı ile karıştırın.

Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve kek karışımını içine dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

İçinin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ile kontrol edin.