ORTA ZORLUKTA

Hatay kömbesi tarifi

Hatay kömbesi tarifi

Tadına doyamayacağınız geleneksel bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı (yenibahar, tarçın, mahlep, zencefil, karanfil, muskat, dövülmüş damla sakızı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
  • Susam

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında tereyağını ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayana kadar hamuru yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Her yerini susama bulayın. Sonra kendi kalıbın da şekillendirin ve tepsiye dizin.

170 derecede pembeleşene kadar pişirin.



Hatay kömbesi tarifi Hatay kömbesi Hatay kömbesi nasıl yapılır kurabiye tarifi yemek tarifleri yemek tarifler

Lezizz Öneriler