ORTA ZORLUKTA

Haşhaşlı ve otlu ekmek tarifi

Haşhaşlı ve otlu ekmek tarifi

Yapımı oldukça pratik olan haşhaşlı ekmek değişik bir tat arayanlara göre!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı keten tohumu
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Hazırlanışı

1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün. Sıvı yağ, toz şeker ve aldığı kadar un ekleyip biraz yoğurun. Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunun yarısını koyup karıştırın. Hamurun kabarması için 30 dakika bekletin.

Yağlanmış fırın tepsisine hamuru 2 parmak kalınlığında yayıp üzerine sıvı yağ sürün. Ekmeğin en üstüne susam, haşhaş, keten tohumu ve çörek otu koyun. Hamuru dinlenmesi için 45 dakika bekletin.

Yuvarlak şekli vererek 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.


ekmek pratik tarifler ekmek tarifleri