GeriTatlı Tarifleri Harire tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Harire tatlısı tarifi

Harire tatlısı tarifi

Mardin'in sevilen lezzetlerinden biri olan Harire tatlısı, görünüşü itibarıyla pudinge benzeyen bir tatlı. Üzüm şırasıyla da hazırlanıyor ama biz tarifimizde daha pratik olması için üzüm pekmezi kullandık. Çok doyurucu ve besleyici olan harire tatlısını siz de evinizde denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda yazılı. Şimdiden afiyet olsun ve kolay gelsin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre su
  • 1 veya 2 çay kaşığı tarçın

Harire tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tencereyi ocağa alın. Pekmez, şeker, un ve suyu ekleyin.

Ocağın altını açıp tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin.

Kıvamı koyulaşınca kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Tarçını da ekleyip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Kaselere eşit bir şekilde koyun ve soğuması için bekletin.

Dilerseniz üzerini çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...