GeriMutfak Tüyoları Hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesi yapacaklar için püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesi yapacaklar için püf noktaları

Hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesi yapacaklar için püf noktaları

Herhalde hamburger sevmeyen yoktur. Çocuklar kadar büyüklerin de bayıldığı bu lezzet bombasının her türlüsünü yiyebileceğiniz çok sayıda mekan mevcut. Ancak siz derseniz ki “Ben hamburgerimi evde yapmak istiyorum” o halde bilmeniz gereken her şeyi bu içeriğimizde bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Özellikle hamburger köftesini evde yapmak isteyenler için tarifimiz ve ipuçlarımız içeriğimizde…

Hamburger yaparken köftenin ekmek ve diğer malzemelerle oranı çok önemlidir. Köftesi çok büyük, içi çok dolu hamburgerler yerken dağılacağı gibi, küçük köfte ve az malzeme de kuru ekmek yiyormuşsunuz hissini uyandırabilir. Köftelerin her biri 150-200 gram civarında olursa hem mükemmel bir oran yakalayabilirsiniz.

Köfte için kullanacağınız kıymanın miktarı kadar cinsi de önemlidir. Dananın sırtında bulunan yumuşak ve yağlı parçaları, özellikle de antrikot etini kullanmak hamburgerinizin köftesinin lezzetini artıracaktır. Ete ayrıca bir parça iç yağı eklemeniz de hem lezzeti hem de kıvamı artıracaktır.

Hamburger köftesinin kıymasını çok fazla çektirmek bir hatadır. İri çekilmiş kıymayla yapılan hamburgerin içi daha sulu olur. Kıyma çekilirken etin ve yağın homojen bir biçimde karışmasına özen gösterin.

Geleneksel hamburger köftesinde kıymanın içine tuz ve karabiber dahil hiçbir şey konmaz ve kıyma yoğurulmaz. Sadece kıymaya köfte şekli verilir. Ancak daha Türk damak zevkine uygun bir hamburger yapmak isterseniz kıymaya biraz tuz, karabiber ve kimyon ilave edip çok fazla yoğurmadan karıştırabilirsiniz.

Köfteleri şekillendirirken elinizi ıslatmanız işe yarar.

Kıymadan irice toplar yapıp iki avcunuzun arasında ezerek 2 santimetre kalınlığında olacak şekilde yassılaştırdıktan sonra ortasına işaret parmağınızla bastırarak o kısmı çukurlaştırmalısınız. Aksi takdirde köftelerinizin kenarları pişerken ortaları çiğ kalır.

Köftenizi fırının ızgarasını açıp fırında pişirmeniz en doğru kıvamı yakalamanızı sağlayacaktır. Köfteleri fırına vermeden önce üstlerine karabiber serpebilirsiniz. Her iki tarafını da 4-5 dakika pişirmek yeterlidir. Arzu ederseniz fırından almadan hemen önce köftelerin üzerine ince birer dilim peynir ekleyip cheeseburger de yapabilirsiniz.

Hamburgerinizi servis ederken marul, domates, karamelize ya da çiğ kırmızı soğan, turşu, yağda yumurta, ketçap, hardal gibi birçok yardımcı kullanabilirsiniz. Bunların hepsi hamburgerinize farklı lezzetler katacaktır.

Ancak unutmayın, hamburgerin kalbi köftedir. Dolayısıyla soslarınızın köftenin lezzetini bastırmamasına dikkat edin. Afiyet olsun!

Üç öğün yenir de yine bıkılmaz: Yumurtalı ekmekSüt, yumurta, ekmek… Bu üç temel malzemenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yumurtalı ekmek hem bir lezzet deposu hem de oldukça doyurucu. Biz bu kez Öğrenci Evi’nde tuzlu biberli bir yumurtalı ekmek yaptık ama siz isterseniz baharatsız yapıp yumurtalı ekmeğinizi bal ya da reçelle de yiyebilirsiniz. Sevin Turan’ın yapımıyla yumurtalı ekmek tarifi huzurlarınızda…
Yorumları Göster
Yorumları Gizle