GeriHamur İşi Tarifleri Hamburger ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamburger ekmeği tarifi

Hamburger ekmeği tarifi

Evde hamburger yapmak isteyenler için en önemli şey güzel bir ekmek. Ekmeği marketten alabilirsiniz elbette ama evde yapacağınız yumuşacık, pofuduk bir hamburger ekmeği, hamburgerinizin lezzetine lezzet katacaktır. Peki hamburger ekmeği nasıl yapılır? İşte oldukça pratik ve lezzetli bir hamburger ekmeği tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 480 gram un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 250 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 gram instant maya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 40 mililitre su

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı susam

Hamburger ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Elenmiş unu ve tuzu karıştırıp yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp içine süt, toz şeker, maya ve tereyağını ekleyin.

Kenarlardaki unu ortaya doğru çekerek hamuru yoğurmaya başlayın.

Azar azar su ekleyip 10 dakika kadar yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp ılık bir yere alarak mayalanmaya bırakın.

İyice kabaran hamuru altı parçaya bölüp elinizle yuvarlayın.

Hamurları tepsiye dizip yeniden mayalanması için bir süre daha bekletin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Tepsiyi ısınan fırına verin ve 40-45 dakika kadar pişirin.