GeriEt Yemeği Tarifleri Frenk tavası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Frenk tavası tarifi

Frenk tavası tarifi

Frenk kebabı olarak da bilinen Frenk tavası Urfa mutfağına ait enfes bir yöresel yemek. Domatesin içinde pişen köftelere bayılacaksınız. Çok lezzetli ve oldukça doyurucu Frenk tavasını denemek isterseniz, tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı su
  • 200 gram kuzu kıyması
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Frenk tavası tarifi Nasıl yapılır?

Kırmızı kapya biberi ve soğanı olabildiğince küçük doğrayın.

Derin bir kapta kıyma ve doğradığınız sebzeleri birleştirin.

Üzerlerine domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberini ilave edin.

Kabın içindeki malzemeleri güzelce yoğurun.

Diğer yanda 4 domatesi, sapları aşağıda kalacak şekilde ters çevirin.

Çok derin olmayacak şekilde bıçakla birbirine paralel kesikler atın.

Hazırladığınız kıymalı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.

Kesikler attığınız domateslerin arasına kıymalı karışımdan aldığınız parçaları yerleştirin.

Elinizdeki kıyma harcı bitene kadar domatesleri doldurmaya devam edin.

Hazırladığınız domatesleri derin ve dar bir tencereye yerleştirin.

Üzerlerine az miktarda tuz serpiştirin. Su ve zeytinyağını da ekleyip Frenk tavanızı pişirmeye başlayın.

Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.

Domatesler ve kıyma pişerken kendi suyunu salacağı için fazladan su ilave etmenize gerek yok.

Frenk tavanız piştikten sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.